Ajankohta

20.10.2020 17:00 – 20.10.2020 18:00

Paikka

Oma tietokone tai älylaite

Tapahtumaluokka

Webinaari tai verkkokoulutus
← Takaisin

Webinaarissa käydään läpi, mitä resilienssi on, miten sosiaaliset voimavarat ovat organisaation tärkein vahvuus kriiseistä selviytymiseen, ja mitä tarkoittaa rakenteellinen resilienssi yhteiskunnassa.

Resilienssi ei ole pelkästään yksilön kyvykkyys, vaan yhteisöjen ja jopa yhteiskunnan voimavara ja ominaisuus. Yksilön ja ryhmän resilienssi ovat itseasiassa varsin samankaltaisia ilmiöitä. Molemmat rakentuvat ihan tavallista arkista teoista ja toiminnoista, kyse ei ole siis poikkeuksellisesta ominaisuudesta.

Ryhmän resilienssistä on paljon vähemmän tutkimusta tai kirjallisuutta kuin yksilön resilienssistä. Silti ryhmän resilienssi on hyvinvoinnille vähintäänkin yhtä merkittävä tekijä: esimerkiksi työyhteisöissä ja perheissä selvitään arjen haasteista yhdessä, ja yksilön hyvinvointi rakentuu vahvasti ryhmän selviämisen myötä. Vaikeuksista selviäminen on ihmisyyden perustassa, ja sen tukeminen ja vahvistaminen usein tarpeellista. 

 

Huomaathan, että webinaaria ei tallenneta. Ilmoittautuminen on sitova.


Kouluttajasta: 

Krisse Lipponen VTM | Psykoterapeutti | Työnohjaaja | Kouluttaja

Positiivisen psykologian ja ratkaisukeskeisen menetelmän asiantuntijuus on jalostunut käytännön työn ja tutkimustiedon yhdistämisestä. Ihmiselämän moninaisuus, asiakaskohtaamisissa esiinnousevat erilaiset tavat ja mahdollisuudet luoda hyvää elämää innostavat pohtimaan teemoja vielä pidemmälle. Krisse onkin alan uraauurtajia Suomessa. Häneltä ilmestyy kirja Resilienssi arjessa syksyllä 2020. 


Lisätietoja: Heini Hult-Miekkavaara, heini.hult-miekkavaara@yhteiskunta-ala.fi p. 010 231 0365.

Ilmoittautumalla tapahtumaan annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

Tapahtuma on jo alkanut ja ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.