Ajankohta

6.10.2020 09:00 – 6.10.2020 11:30

Paikka

Oma tietokone tai älylaite

Tapahtumaluokka

Webinaari tai verkkokoulutus
← Takaisin


Ennakoitavat urapolut alkavat olla historiaa. Yksilöllisiä urapolkujamme kulkiessamme rakennamme omaa, yksilöllistä uratarinaamme. Uratarinamme on merkityksellinen kertomus siitä, miksi olemme tehneet ja aiomme tehdä tiettyjä asioita. Se, mitä osaamme ja haluamme tehdä, ja mitä haluamme saada tekemisellämme aikaan, muuttuu ajan myötä. Tarinamme elää ja muovautuu, koska kokemuksemme ja mielenkiinnon kohteemmekin elävät ja muuttuvat. Henkilökohtaiset arvomme ovat se stabiili, vankka pohja, jonka päälle voi rakentaa oman tarinan hektisessä ja turbulentissakin ajassa, ja yhä kompleksisemmissa toimintaympäristöissä.

Useimmille meistä on helppoa tunnistaa urapäätöksiämme ohjaavia valintoja, kun mietimme, millä alalla tai missä organisaatiossa emme ainakaan voisi olla töissä. Näitä päätöksiä ohjaavat arvomme. Arvot ovat identiteettimme perustaa, ja usein niin vahvoja, että emme edes perustele niitä päätöksentekotilanteissa.

Arvot kertovat, mikä työssämme on merkityksellistä. Koenko tekeväni oikeita asioita, vaikuttavani, muuttavani maailmaa siten, miten itse uskon olevan tärkeää? Kun tiedämme, mikä on meille pohjimmiltaan tärkeää, pystymme tekemään tietoisia valintoja ja urapäätöksiä.

Aina arvomaailmamme ei kuitenkaan ole edes meille itsellemme täysin kristallinkirkas. Miten voisimme paremmin tiedostaa omat arvomme ja tehdä niiden pohjalta tietoisia urapäätöksiä?

Tässä työpajassa pääset pohtimaan ja kirkastamaan omia arvojasi, niin työelämässä kuin muutenkin elämässäsi. Pääset myös tunnistamaan omia vahvuuksiasi yksinkertaisten työkalujen ja tehtävien avulla. Työpaja antaa keinoja hahmottaa oman uran punainen lanka, mikä auttaa myös erilaisissa uran epäjatkuvuuskohdissa.

Työpaja sisältää lyhyen ennakkotehtävän, sekä pienryhmätyöskentelyä koulutuksen aikana.

 

Kouluttajana toimii YKAn osaamispalveluiden asiantuntija, uravalmentaja Heini Hult-Miekkavaara. Hänellä on pitkä kokemus korkeasti koulutettujen urista ja työnhausta. Heiniä kiinnostaa urahyvinvoinnin lisäksi erityisesti ilmiöpohjaiset osaamistarpeet ja monimuotoiset roolit tulevaisuuden työelämässä, sekä se, miten voimme tehdä kestäviä urapäätöksiä.  Lue lisää Heinistä LinkedInissä.

Ilmoittautuminen Uratehtaan kautta: https://uratehdas.fi/tapahtumat/arvot-oman-uratarinan-rakentamisen-perustana/


Koulutuksen järjestää Pirkanmaalla toimiva Uratehdas. Koulutukset on suunnattu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alla oleville. YKA on Uratehtaan jäsenjärjestö ja Uratehtaan koulutukset ovat jäsenillemme ilmaisia.