Ajankohta

21.10.2020 09:00 – 21.10.2020 12:00

Paikka

Täsmentyy myöhemmin

Tapahtumaluokka

Koulutus tai valmennus
← Takaisin

 

Kiinnostaako sinua aivotutkimus? Tiedätkö, miten aivoja käytetään parhaalla mahdollisella tavalla? Oletko kuullut, että on olemassa optimaalisen työskentelyn tila, jossa kuormitus on vähäisempää ja oppiminen ja aikaansaaminen parempaa?

Tällä luennolla käsitellään niitä arjen asioita, jotka vaikeuttavat oppimista ja onnistumista: keskeytyksiä, kiireen tuntua, muistin ja keskittymiskyvyn ongelmia. Työelämän muutos ja yhteiskunnalliset tekijät ovat saaneet aikaan sen, että ajattelun pirstaloituminen, tekemisen keskeytyminen ja monen tehtävän yhtäaikainen tekeminen syövät meidän jokaisen suorituskykyä. Näihin kysymyksiin tarjotaan uutta näkemystä ja työkaluja tilanteen korjaamiseen. Oman osaamisen tunnistaminen ja kehittäminen vaatii tänä päivänä huomion kiinnittämistä siihen, miten järjestämme oppimis- ja työympäristömme, ja miten pystymme muokkaamaan omaa toimintaamme kohti parempaa onnistumista.

Aivotutkija, TkT, Minna Huotilainen toimii professorina Helsingin yliopistolla ja tekee tutkimusta oppimiseen, työelämään ja aivojen hyvinvointiin liittyen. Hän on selvittänyt tutkimuksissaan mm. musiikin ja liikunnan vaikutusta oppimiseen ja aivoterveyteen sekä tutkinut työkuormituksen ja työuupumuksen vaikutusta kognitiiviseen toimintaan, muistiin ja tarkkaavaisuuteen. Lisäksi hän on selvittänyt unen ja muistin välistä yhteyttä. Hänet on palkittu J.V. Snellman -palkinnolla tieteellisen tutkimuksen tulosten tuomisesta suuren yleisön tietoon ja Sokrates-palkinnolla tutkimustietoon perustuvasta yhteiskunnallisesta keskustelusta.

Ilmoittautuminen Työnhakuveturin kautta:

https://www.lyyti.fi/reg/Tyonhakijan_aivohuolto_0718


YKA on Työnhakuveturin jäsenjärjestö ja tukee sen toimintaa. Sen koulutukset ja tapahtumat ovat osa YKAn koulutustarjoomaa. Tilaisuuksiin voivat osallistua kaikki työttömyysuhan alla olevat esihenkilö- ja asiantuntijatyötä etsivät jäsenet Uudenmaan alueelta.

 

Ilmoittautumalla tapahtumaan annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

Lisätietoja YKAn koulutuksista ja valmennuksista: Heini Hult-Miekkavaara heini.hult-miekkavaara@yhteiskunta-ala.fi