Ajankohta

19.11.2020 17:00 – 19.1.2021 20:00

Paikka

Helsinki, koronavarauksella etäyhteydellä

Tapahtumaluokka

Koulutus tai valmennus
← Takaisin

 

Haku valmennusohjelmaan on päättynyt. Kiitos mielenkiinnosta!

 

 

Tästä on kyse

YKAn ja TEKin Maailmanparannusforum on valmennus, jonka avulla saat ja kehität työkaluja aikamme kinkkisten ongelmien ratkomiseen niin työssä kuin omassa elämässäsi. Inspiroivat keynote-puhujat, ryhmä-harjoitukset ja valmennuskertojen väliset itsenäiset reflektointitehtävät takaavat mahdollisuuden sukeltaa itseen ja ympäröivään yhteiskuntaan uusilla tavoilla.

Maailmanparannusforum on lämminhenkinen ja inklusiivinen tapa jäsentää omaa itseä ja ympäröivää maailmaa sekä itsenäisesti että yhdessä muiden kanssa. Ajatusten avoin jakaminen ja yhteisen turvallisen tilan luominen ovat valmennuksen keskiössä.

Parhaimmillaan valmennus tarjoaa mahdollisuuden löytää elinikäinen vertaisverkosto aikamme haasteiden pohdintaan.


Forumin sisältö

Maailmanparannusforum koostuu kolmesta valmennuskerrasta. Jokaisen valmennuskerran teemaan johdattelee asiantuntijaluento, ja teemoja työstetään ryhmätyöskentelynä pienryhmissä. Valmennusten väleillä osallistujat reflektoivat oppimaansa.

 

Valmennuskerta 1: Arvot ja etiikka
19.11. Klo 17-20
Keynote: FT Minna Eväsoja

Valmennuskerta 2: Yhteinen ympäristö
Ti 15.12. Klo 17-20
Keynote: FT Panu Pihkala

Valmennuskerta 3: Digitalisaation etiikka
Ti 19.1. Klo 17-20
Keynote: MSc Santeri Räisänen


Valmennuksen puhujat


Minna Eväsoja

Minna Eväsoja on tietokirjailija, kouluttaja ja terveydenhoidon asiantuntija. Hän on työskennellyt mm. vt. Professorina Helsingin yliopistossa ja Suomen Akatemian tutkijana. Hän on julkaissut useita kirjoja sekä artikkeleita tieteellisissä julkaisuissa, ja asunut Japanissa opiskellen japanilaisia taidemuotoja ja filosofiaa muun muassa Koben yliopistossa ja teetaidetta perinteisessä teetaidekoulu Urasenkessä. Eväsoja on kirjoittanut niin japanilaisesta estetiikasta, teetaiteesta ja runoudesta kuin paikallisesta tavasta etsiä onnellisuutta. Hänen kirjansa Shoshin – aloittelijan mieli (Gummerus 2018) johtaa lukijan japanilaiseen mielenmaisemaan. Shoshin on japania ja tarkoittaa mieltä, joka on avoin ja nöyrä vailla itseriittoisuutta.

 

Panu Pihkala

Panu Pihkala on Suomen johtava ympäristöahdistus-tutkija ja kirjailija. Pihkalan teos Päin helvettiä? Ympäristöahdistus ja toivo (Kirjapaja, lokakuu 2017) oli ensimmäinen suomenkielinen teos ympäristöahdistuksen ilmiöstä. Vuodesta 2010 alkaen Pihkala on toiminut erilaisissa tutkimustehtävissä Helsingin yliopistossa. Pihkala on ohjannut monenlaisia vuorovaikutteisia työpajoja ja on kysytty puhuja erilaisissa tapahtumissa.

Pihkalan toinen kirja Mieli maassa? Ympäristötunteet ilmestyi vuonna 2019 Kirjapajan kustantamana. Hän on tuottanut myös konkreettisia työkaluja ympäristötunteiden käsittelyyn. Pihkala on palkittu työstään muun muassa ympäristöahdistuksen julkisen käsittelyn puolesta.

 

Santeri Räisänen

Santeri Räisänen on teknologian sosiologi, jonka tutkimustyö ruotii datan ja datamenetelmien osaa arjen, työn ja tiedon muutoksessa. Räisänen opiskeli matematiikkaa Helsingin yliopistossa ja tieteen filosofiaa London School of Economicsissa.

Räisänen työskenteli aiemmin useita vuosia liike-elämässä ohjelmistokehitysprojektien parissa, josta siirtyi tekemään väitöskirjaa Helsingin Yliopistoon. Hän ottaa mielellään etnografisen lähestymisen teknologisiin järjestelmiin, ja uskoo mielikuvitusten mahdollistavaan voimaan.

 

 


Valmennuksen fasilitaattori

Sofi Perikangas

Sofi Perikangas on strateginen palvelumuotoilija, tutkija ja kouluttaja. Hänellä on vuosien kokemus palvelumuotoilusta, palveluorganisaatioiden kehittämisestä ja eri alojen ammattilaisten valmentamisesta.

Sofi on erikoistunut verkostoajatteluun ja transitiotutkimukseen sekä siihen, kuinka muotoilun työkalut ja ammattimainen fasilitointi tukevat vuorovaikutusta, tiedon tuottamista ja kestävämmän tulevaisuuden luomista


Mukaan mahtuu 50 ykalaista. Valmennus on maksuton. Haku valmennukseen aukeaa 1.9.2020 klo 9.

Lähtokohtaisesti valmennukset järjestetään kasvokkain, mutta tarvittaessa ne pidetään etäyhteyksin. Noudatamme järjestelyissä valtion ohjeistuksia ja saatamme esimerkiksi edellyttää fyysisissä tapaamisissa kasvomaskin käyttöä. 

Maailmanparannusforumin valintaperusteet:
•    Mukaan mahtuu 50 ykalaista ja 50 tekkiläistä osallistujaa
•    Hakuaika Maailmanparannusforumiin on 1.9. - 8.9.
•    Mikäli osallistujia ilmoittautuu yli 50, osallistujat arvotaan hakijoiden joukosta
•    Tiedon valinnastasi saat 10.9.

 

Järjestäjät: Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut YKA ja Tekniikan akateemiset TEK.

 


 

Ilmoittautumalla tapahtumaan annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

Lisätietoja YKAn koulutuksista ja valmennuksista: Heini Hult-Miekkavaara heini.hult-miekkavaara@yhteiskunta-ala.fi